کتاب برتر
ارائه دهنده کتاب های برتر حوزه های مختلف
"استفان کاوی" نویسنده کتاب «هفت عادت مردمان موثر» درباره این کتاب میگوید: کتاب «هفت عادت مردمان موثر» در سال 1989 به چاپ رسید و به 38 زبان زنده دنیا ترجمه شد، عدهای این کتاب را مهمترین و تاثیرگذارترین کتاب بازرگانی .در قرن 21 دانستهاند.
استفان مدیر شرکت «کاوی لیدر شیب» بود که بعدها به نام فراکلین کاوی تغییر نام داد؛ زمینه فعالیت این شرکت آموزش کاربردی به شرکتها، تیم ها و دولتمردان است.
استفان کاوی میگوید: افکار رفتار را شکل میدهد؛ رفتار، عادتها را شکل میدهد و عادت شخصیت را میسازد و شخصیت ما سرنوشت ما را میسازد. او همچنین میگوید: برای تغییر عادت باید اصول مشخصی را رعایت کرد و این اصول هیچگاه قابل تغییر نیست.
به گفته استفان کاوی، عادت فصل مشترک دانش، مهارت و آرزهاست. درواقع برای تبدیل کردن کاری به عادت، نیاز است این اجزا را داشته باشیم. دانش بخش تئوری کار است و به ما میگوید چه کاری را و به چه علتی باید انجام دهیم. مهارت، قسمت عملی و روش انجام کارهاست و آرزو یا خواستن، انگیزه لازم برای انج
ام کار را پدید میآورد.
استفان کاوی، معتقد است عادتها قدرت زیادی در زندگی ما دارند؛ آنها نشاندهنده شخصیت ما هستند و میزان کارایی ما را مشخص میکنند. ما عادت ها را میسازیم و عادتها، شخصیت ما را شکل میدهند.
«هفت عادت مردمان موثر» یک روش درست برای موفقیت است؛ برای آن سرمایه گذاری کنید و زمان و انرژی اختصاص دهید؛ روی تغییرات تمرکز کنید تا این عادتها در شما شکل بگیرد.
به گفته کاوی در قدیم اصول موفقیت به این صورت بود که افراد روی اخلاق باطنی تمرکز داشتند، اخلاق باطنی تشکیل شده است از شخصیت و اصول اخلاقی و بر رفتارهایی مانند درستی، وفاداری، همیاری، مسئولیت پذیری و عدالت تاکید دارد. این قواعد و اخلاق باطنی اصول موفقیت در گذشته بوده است، اما در دوره جدید اخلاق ظاهری، که بر تکنیکها تمرکز دارد، رواج پیدا کرده است. کتاب های زیاد وجود دارد که این نوع نگرش را ترویج میدهد. تمام این موارد همانطور که گفته شد روی ظاهر تاکید دارد؛ اینکه چگونه لباس بپوشیم، چگونه صحبت کنیم و چگونه تصویر خوبی از خود ارائه دهیم؛ به زبان سادهتر اخلاق ظاهری به جای آنکه خود واقعی ما را بسازد به ما میگوید چگونه ظاهر خوبی داشته باشیم.
اخلاق و اصول ظاهری میتواند مفید باشد اما اگر در اخلاق باطنی تاثیر گذار نباشد و ریشه نداشته باشد قدرت و اثرگذاری پایهای نخواهند داشت. به طور مثال اگر افراد روشها و راههای تحت تاثیرگذاشتن دیگران را بیاموزند ولی رفتار آنها ریا کارانه باشد، چقدر میتوانید به این افراد اعتماد کنید؟ آیا میخواهید از آنها الگوبرداری کنید؟ یا وقتی شرایط سخت میشود به آنها تکیه کنید؟
اخلاق ظاهری، تکنیکهایی که دارد مانند نوک کوه یخ است. نوک کوه بخ قسمت کوچکی از کوه یخ است که دیده میشود، اما اخلاق باطنی همانند قسمت بزرگتر کوه یخ است که زیر آب قرار دارد و دیده نمیشود. بسیاری از مردم تمام تمرکزشان را روی نوک قله قرار میدهند. شما به روشهای سخنرانی، رهبری و مدیریت نیاز دارید اما اگر از روشها برای پنهان کردن معایب شخصیتتان استفاده کنید اصول ظاهری شما دیگر اثری نخواهد داشت. آنچه که ما واقعا به آن نیاز داریم اخلاق باطنی است که کتاب هفت عادت دقیقا روی این اصول تاکید میکند.
در پایان استفان کاوی اضافه میکند که برای شروع باید روی مبانی و اصول، کار کرد و پایههای اعتماد را ساخت. این یکی از مهمترین بخشهای کتاب هفت عادت مرمان موثر است. ساخت شخصیت و ایجاد شایستگی در خودمان، خانوادمان، شرکتمان و جلب اعتماد دیگران به ما، مبنای اعتماد و اثر بخش بودن در کارهاست.
بعد از پی بردن به مهمبودن بنیادی کردن عادتهای خوب در خودمان و تاثیر آن عادتها روی شخصیت و موفقیت میخواهیم در این بخش به طور خیلی مختصر به این هفت عادت بپردازیم؛ این بخش برای کسانی که کتاب را مطالعه کردهاند بسیار قابل درک و ملموس خواهد بود، زیرا در کتاب در مورد هر کدام از این عادتها بسیار توضیح داده شده و مثالهای گوناگونی از آن آورده شده است.
هفت عادت مردمان موثر عبارت است از:
1. عامل باشید: استفان کاوی در این بخش مثال بسیار کاربردی میزند و میگوید انسانها به دو دسته تقسیم میشوند؛ گروه نخست انسانهایی هستند که در مورد بسیاری از مسائل شکوهگر و ناراضی هستند و ذهن و دغدغه خود را درگیر مسائلی میکنند که نمیتوانند هیچ نقشی در تغییر آن داشته باشند مانند فردی که از نامساعدبودن آب و هوا گله و شکایت دارد. اما گروه دوم انسانهایی هستند که ذهن خود را درگیر مسائلی نمیکنند که قادر به تغییر آن نیستند بلکه تمرکز و زمان خود را صرف مواردی میکنند که امکان و توان تغییر آن را دارند. او میگوید گروه دوم میتوانند موفقتر باشند. از این رو او اولین عادت مردمان موثر را عاملبودن و پویا و پیشگام بودن معرفی کرده است.
2. به طور ذهنی از پایان آغاز کنید: فرض کنید در مراسم خاکسپاری خودتان دعوت شدهاید همه حضار که شامل خانواده، بستگان، دوستان، همکاران و ... شما هستند به این مراسم دعوت شدهاند. حالا از خود شما دعوت میشود که در مورد خودتان صحبت کنید. این که تمایل داشتید در زندگی چه کارهایی انجام دهید، چگونه باشید، چطور با خانواده خود رفتار کنید، چه شغلی را انتخاب کنید و حتی چگونه زندگی کنید، صحبت در مورد این مسائل به شما نشان میدهد که چه چیزی از زندگی میخواهید. بنابراین برای اینکه بدانید دوست دارید چگونه زندگی کنید بهتر است خود را در این شرایط قرار دهید و ساعتها با خود صحبت کنید. به گفته استفان کاوی عاقبتاندیش باشید و یا از آغاز به نتیجه فکر کنید.
3. اولویت با چیزهای مهم (کارها را به ترتیب مهمبودن انجام دهید): خب همانطور که از عنوان برمیآید، عادت اهمیت اولویت، بسیار مهم است. بنابراین باید به صورت کل به جزء مسائل زندگیمان را مشخص کنیم و به ترتیب اهمیتشان، آنها را انجام دهیم. به گفته کاوی بین کار های ضروری و کارهای اضطراری فرق وجود دارد. اکثر مردم کارهای اضطراری را در اولویت میگذارند. در صورتی که اگر به کارهای ضروری توجه کنند و درست انجام بدهند،موفق تر خواهند بود و نیازی نیست کارهای اضطراری را که همراه با فشار و استرس هست انجام دهند. بنابراین توجه به این موضوع اهمیت فراوانی خواهد داشت. آقای کاوی، ماتریس زمان را مطرح میکند و توضیح میدهد چگونه فعالیتهای مهم زندگیمان را در این ماتریس قرار دهیم و نتیجه بگیریم که کدام ها ضروری تر هستند و زمان بیشتر برای اختصاص نیاز دارند.
4. برد برد فکر کنید (همیشه به سیستم برد برد فکر کنید): این بخش از کتاب اهمیت فراوانی دارد و با مطالعه و تامل در این قسمت متوجه خواهید شد که تفکر سیستم برد-برد ذهن شما را از حالت برنده و بازنده خارج خواهد کرد. به یاد داشته باشید که برای برد شما نیاز نیست کسی دیگر بازنده شود. استفان کاوی با مثالهای فراوان در این قسمت سیستم ذهنی شما را کاملا به این سمت سوق میدهد که حالت برنده- برنده یا برد -برد همیشه به شما و اطرافیان شما کمک میکند و باعث موفقیت شما میشود اما در مقابل ذهن و تفکر برنده- بازنده شما را منفعل و ذهن شمارا درگیر مسائلی میکند که برای رشد و موفقیت شما اثر منفی خواهد داشت.
در کتاب هفت عادت مردمان موثر تمام حالات برنده/برنده- بازنده/برنده- برنده/بازنده- بازنده/بازنده در نظر گرفته شده است و نویسنده این کتاب به صورت کامل تشریح کرده است که انتخاب حالت برنده- برنده بهترین انتخاب است.
5. بیش از آن چیزی که انتظار دارید درک شوید، دیگران را درک کنید: در این بخش از کتاب ابتدا در مورد اهمیت و ویژگی ارتباطات گفته شده و سپس عنوان شده که ما در ارتباطاتمان چقدر شنونده خوبی باید باشیم. استفان کاوی اهمیت این موضوع را بسیار زیاد میداند و میگوید برای درک دیگران بهترین راه حل گوشدادن همراه با همدلی با آنهاست. این ویژگی باعث درک بهتر طرف مقابل ما میشود. کاوی اضافه میکند خیلی مهم است که شما قبل از سخن گفتن و تجویز کردن پند و اندرزی بتوانید تشخیص دهید که فرد مقابل شما دقیقا چه میخواهد.
6. مشارکت کردن (نیروی جمعی ایجاد کنید): کتاب هفت عادت مردمان موثر در این قسمت ابتدا در مورد اصول همکاری خلاق و مزایای آن صحبت میکند و راهکارهای مهمی دراین زمینه ارائه میدهد. در همین قسمت ارتباطات مبتنی بر روحیه تیمی مورد بحث قرار میگیرد. «هر گاه روح مشارکت و تعاون را بر ارتباطات اجتماعی خویش بدمید، ذهن، قلب و زبان خود را به امکانات، راه حلهاو انتخابهای تازه گشودهاید». در انتخاب این بخش در مورد روحیه تیمی در کسب و کار صحبت شده است. استفان همچنین در مورد نیروی جمعی منفی صحبت میکند و راه کارهایی را ارائه میدهد. نکته جالب توجهی که در این بخش وجود دارد این است که کاوی معتقد است که باید به تفاوتها بها بدهیم و این تفاوتها میتواند کمک بزرگی در ارتباطات ما ایجاد کند.
7. اره خود را تیز کنید: روزی دو کشاورز در همسایگی هم زندگی میکردند و یکی از کارهای آنها قطع درختان بود یکی از آنها ساعت ها برای این کار تلاش میکرد و پس از رنج فراوان کار مورد نظر خود را انجام میداد اما همسایه این مرد در کمتر از یکساعت درخت مد نظر خود را قطع میکرد روزی این همسایه به دیدار دوست همسایه خود رفت و تلاش او را برای قطع درخت را نظاره کرد و دوستش گفت چرا اره خود را تیز نمیکنی و او پاسخ داد این کار وقت گیر است و زمان مرا میگیرد درصورتی که با تیز کردن اره در نهایت مجبور بود زمان کمتری برای قطع درخت صرف کند این مثال باعث شد عنوان این بخش به این صورت انتخاب شود "اره خود را تیز کنید" . منظور نویسنده این است که تماما روی یک موضو متمرکز نشوید بدن شما به ورزش، شادیف تفریح و ریفرش شدن نیاز دارد ترس از عقت افتادن و نپرداختن به این اصول مهم شما را به صورت کلی از هدفتان دور خواهد کرد
استفان.آر.کاوی از صاحبنظران شیوههای رهبریکردن و نیز کارشناس مسائل خانوادگی، استاد، مشاور سازمانی و نویسنده بوده است که زندگیش را وقف آموزش زندگیکردن بر اساس اصول درست و رهبری درست خانوادهها و سازمانها کرده است. او مدرک مدیریت بازرگانی را از دانشگاه هاروارد و دکتری را از دانشگاه بریگهام یانگ گرفت و همان جا به عنوان استاد دروس رفتار سازمانی و مدیریت در تجارت و نیز به عنوان مدیر روابط دانشگاه و دستیار رئیس دانشگاه مشغول به کار شد.
در سراسر دنیا کتاب او به عنوان موثرترین کتاب در زمینه مدیریت و یکی از دهها کتاب برگزیده دنیا معرفی شده است و بیش از 20 میلیون نسخه از آن به فروش رفته است. از دیگر کتابهای پرفروش او «مهمترینها را اول انجام دهیم»، «رهبری اصول محور» و «هفت عادت خانوادههای بسیار تاثیرگذار» است که بیش از 20 میلیون نسخه از این کتابها به فروش رفته است.
او پدر 9 فرزند و پدربزرگ 43 نوه است و در سال 2003 جایزه پدر برتر از موسسه ملی را گرفت که از نظر خودش پرمعنیترین جایزهای بوده است که تاکنون دریافت کرده است. دیگر جوایزی که به دکتر کاوی تعلق گرفته است، جایزه کالج توماس مور برای خدمات پیوسته او به بشر، سخنگوی برتر در سال 1999 و مرد صلح سال 998 ،کارگزار بینالمللی برتر در سال 1994 بوده است. از نظر مجله تایم، دکتر کاوی به عنوان یکی از 25 نفر موثر آمریکاییها شناخته شده و همچنین چند دکترای افتخاری دریافت کرده است.
دکتر کاوی یکی از بنیانگذاران و رئیس سابق کمپانی فانکلین کاوی و رهبر خدمترسانی جهانی در 123 کشور است. کمپانیها در آن کشورها بینش، اصول، احساسهای پیشرو الهام بخش دکتر کاوی هستند و در سراسر جهان ، ابزارهای لازم برای تغییر و رشد افراد و سازمان ها را فراهم میکنند.
ما مخلوقاتی هستیم که عاداتی داریم و بدون آن عادات نمیتوانیم زندگنی کنیم. بعضی از این عادات بد و ناگوارند که باید اصلاح شوند، برخی دیگر خوب هستند که باید بهبود یابند و شماری هم عالی و ممتاز هستند که باید به درجه کمال برسند. بسیاری از ما تحت تاثیر الگو هایی بسیار قدرتمند، تجربههای کهنه را مرتبا تکرار میکنیم و در حقیقت واجد الگوهای رفتاری صعود کننده ای هستیم که از دیر باز به عنوان برنامه هایی در ضمیر ناهشیارمان ثبت شده اند . با وجود این، این الگو ها کهنه و ناهنجار هرگز شکست ناپذیر نیستند .
پیروزی هم مانند شکست یک عادت است و موفقیت و شادمانی واقعی و پایدار زمانی حاصل می شود که رشته ایی از الگو های اساسی و کامل را بی وقفه به کار گیریم و با درونی کردن آن، بنیان عادتهای تازه را بنا نهیم . دکتر کاوی محقق و نویسنده برجسته عصر ما در این کتاب، با نگاهی ژرف و عمیق هفت عادت اساسی مردمان کامیاب جهان را تجزیه و تحلیل کرده و سپس شیوه پرورش و دورنی کردن این هفت عادت را با ما در میان میگذارد . او نخست اصولی را شناسایی میکند که آن را قوانین طبیعت مینامد و آنگاه شیوه به کارگیری این قوانین در کارو زندگی را به ما می آموزد .
تالیف این کتاب حاصل سالهای متمادی تحقیق، پزوهش، دانش جویی متفکران و اندیشمندان بسیاری است . اولین گام برای نگاشتن این اثر کم نظیر، در اولاسط دهه 1970 و در زمانی آغاز شد که مولف برای نگارش پایان نامه دوره دکترای خود مطالب و کتاب هایی را که در طول دویست سال در ایالات متحده در مورد موفقیت منتشر شده بود . به گونه ای ژرف و عمیق مطالعه وبررسی کرد . آنگاه پس از حدود 20 سال اکتشاف بی وقفه و مطالعه هزاران کتاب و مقاله در زمینه فلسفه روانشناسی ، مدیریت و علوم رفتاری به نگاشتن آن همت گماشت .
نویسنده در سراسر کتاب بر الگوهایی تاکید خواهد کرد که میکوشند. وصفی از زندگی انسانی غنی به دست دهند. مطالب پر بار این کتاب سرشار از دانش علمی برای مردمانی است که مایلند کنترل زندگی و کسب و کار خود را به دست گیرند . نکات پر محتوای آن چنان عمیق و اساسی است که با مطالعه مجدد هر بخش سطوح تازه ایی از تفکر و اداراک را در وجودمان پدید می آورد .
هفت عادت مردمان موثر که در زمینه تغییر نگرشی و رفتار در فارسی کم نظیر است . به یقین برای اقشار جامعه اعم از پدران و مادران مدیران بازرگانان دانشجویان و غیر ره آموز و ره گشاست .
به هر حال آرزو داریم که این اثر مفید در سرزمین ما نیز بتواند جایگاه ارزنده خود را به دست آورد و همه ما را به این باور برساند که با اتکا به یک زندگی مبتنی بر اصول ، میتوان در هر اوضاع و شرایطی به طور آگاهانه به بهترین انتخاب دست زد و موفقیت خویش را از هر حیث در کار و زندگی را تضمین کرد .
محمد رضا آل یاسین
افرادی که خانواده محورند، حس امنیت یا ارزش وجودشان را از سنت یا فرهنگ یا شهرت خانواده می ستانند. بنابراین ، در برابر هر دگرگونی در آن سنت یا فرهنگ یا هر چه که بر آن شهرت تاثیر بگذارد، آسیب پذیر می شوند. والدین خانواده محور، آزادی عاطفی و این قدرت را ندارند که فرزندانشان را به راستی برای آسایش نهایی مورد نظرشان بار آورند. اگر امنیت خود را از خانواده بستانند، نیازشان به این که محبوب فرزاندانشان باشند، شاید بر اهمیت سرمایه گذاری دراز مدت بالندگی و تکامل فرزندانشان سبقت گیرد یا شاید بر رفتار مناسب و درست این لحظه متمرکز شوند. آنگاه هر رفتاری را که نادرست بنگارند امنیت آنها را تهدید میکند. ناراحت می شوند و هدایت آنها به دست عواطف این لحظه صورت میگیرد. به جای در نظر گرفتن بالندگی و تکامل فرزندانشان خود به خود نسبت به نگرانی این لحظه واکنش نشان می دهند. شاید داد بزنند و فریاد بکشند. شاید از روی بد خلقی واکنش شدید نشان بدهند یا تنبیه کنند....
کتاب هفت عادت مردمان موثر در سایت گودریدز
امتیاز کتاب هفت عادت مردمان موثر درسایت گودریدز 4.11 از نمره 5 میباشد
تعداد کل رای دهندگان در این سایت 496541 نفر
این کتاب باید به عنوان اولین کتابی باشه که میخونید چون مرجع هستش چه بهتر که در سنین نوجوانی و جوانی اونو بخونید اما اگه به هر دلیلی تا حالا نخوندینش حتما در اولین فرصت این کارو انجام بدید